Núria Feixas ha estat escollida nova directora de l'Ésdansa de les Preses en substitució de Jordi Fosas, nomenat tot just fa un mes director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa.

L'elecció de Núria Feixas, responsable de producció i coordinadora del Festival, ha estat consensuada per tot l'equip, el qual va alabar la seva feina i professionalitat a l'hora de proposar-la com a candidata a la junta del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat organitzadora de l'Ésdansa.

Amb l'entrada de la nova directora, el sistema organitzatiu intern del Festival no es veurà modificat, ha explicat el certamen.

La nova direcció aposta per seguir reivindicant «el paper de la dansa d'arrel com a expressió artística viva i en constant evolució».

A través d'un comunicat, Feixas ha reconegut que el seu principal objectiu és «aconseguir mantenir l'alt nivell que el Festival i no perdre de vista les coses bones de l'anterior director. La reivindicació del paper de la dansa d'arrel tradicional com a expressió artística viva i en constat evolució, per exemple, continuarà sent el pal de paller de l'Ésdansa, així com la seva mirada actual, transversal i internacional», diu.

La programació de la nova edició de l'Ésdansa, que tindrà lloc del 19 al 25 d'agost, haurà estat treballada de forma conjunta.