27 de març de 2019
27.03.2019
Diari de Girona

Núria Feixas, nova directora de l'Ésdansa en substitució de Jordi Fosas

La direcció aposta per reivindicar "el paper de la dansa d'arrel com a expressió artística viva i en constant evolució"

27.03.2019 | 12:04
La nova directora d'Ésdansa, Núria Feixas

Núria Feixas ha estat escollida nova directora de l'Ésdansa en substitució de Jordi Fosas, nomenat tot just fa un mes director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa. L'elecció de Núria Feixas, responsable de producció i coordinadora del Festival, ha estat consensuada per tot l'equip, el qual va alabar la seva feina i professionalitat a l'hora de proposar-la com a candidata a la junta del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat organitzadora de l'Ésdansa. Amb l'entrada de la nova directora, el sistema organitzatiu intern del Festival no es veurà modificat, ha explicat el certamen. La nova direcció aposta per seguir reivindicant "el paper de la dansa d'arrel com a expressió artística viva i en constant evolució".

A través d'un comunicat, Feixas ha reconegut que el seu principal objectiu és "aconseguir mantenir l'alt nivell que el Festival ha assolit en els darrers anys i no perdre de vista les coses bones que l'anterior director va aportar i aconseguir. La reivindicació del paper de la dansa d'arrel tradicional com a expressió artística viva i en constat evolució, per exemple, continuarà sent el pal de paller de l'Ésdansa, així com la seva mirada actual, transversal i internacional", ha afegit.

Tot i que encara no s'ha fet pública la programació de la nova edició de l'Ésdansa que tindrà lloc del 19 al 25 d'agost, les propostes que s'hi podran veure hauran estat treballades de forma conjunta pels dos directors i tancaran el cicle argumental dedicat a la creació i la innovació, iniciat fa tres edicions.

La nova directora

Núria Feixas, nascuda a Hostalets d'en Bas l'any 1990, comença a ballar dansa tradicional amb sis anys, fet que la vincula de forma immediata al Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. Tot i ser llicenciada en Enginyeria Tècnica Agrícola, la seva afició la porta a treballar en l'àmbit de la dansa i la cultura. Des de 2014 i fins aquest passat mes de febrer, ha format part de la Junta Directiva del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat especialitzada en la recerca, formació, creació i difusió de la dansa d'arrel tradicional. Paral·lelament, des del 2016 i fins a l'actualitat, ha estat membre de la comissió del Festival Ésdansa de Les Preses, on ha portat la producció i la coordinació general del festival. Núria Feixas també està relacionada professionalment amb el món de la producció de grans esdeveniments des de 2013, any en què entra a treballar a La Caraba Produccions - serveis a la cultura SL, empresa especialitzada en la producció i serveis tècnics integrals per a esdeveniments per a la qual treballa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona