El director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, va anunciar ahir que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha emès un segon informe desfavorable que el festival Doctor Music se celebri al municipi d'Escalarre. La darrera paraula la tindrà ara la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). El mateix Doctor Music va reconèixer ahir que era difícil que el certamen s'arribi a celebrar a Escalarre i que ja s'estaven buscant altres emplaçaments. El Circuit de Montmeló és el que per ara té més números d'acabar acollint el festival.

«Aquest projecte no compleix encara els requisits necessaris» i l'ACA ha emès una segona proposta «desfavorable a l'ocupació que preveu el projecte encara d'aquests espais, sobretot per la implantació d'una part de les zones d'acampada i de les zones d'aparcament encara en zones susceptibles de perill», va explicar Alins. Tot i això, va dir que aquest passat dimarts encara es negociava per l'adequació dels espais.

«Nosaltres, com a Departament de Territori, hem acompanyat el projecte des de fa mesos», va apuntar, al temps que va recordar que la primera reunió va ser al juliol del 2017. «Ens van fer partícips de les característiques del projecte i quina seria la seva perspectiva. Per part del Departament de Territori ho vam veure favorablement, ens vam implicar totalment perquè pensàvem que era un projecte interessant pel territori per la dinamització econòmica i territorial que suposava».

Alins també va recordar que no van entrar a jutjar ni les característiques tècniques ni musicals del projecte i es van centrar en l'acompanyament. A més, va desgranar que hi ha hagut unes 25 reunions tant en àmbit tècnic com polític «amb la voluntat i perspectiva clara que el projecte se celebri perquè és important i sobretot perquè parteix d'una petició territori». Un esdeveniment com el Doctor Music «necessita una afluència massiva de persones», va destacar Alins, que va indicar que els seus organitzadors parlen del voltant de 50.000 persones. «Hi ha una necessitat d'afluència massiva que caldria conjuminar amb el fet que l'ocupació dels espais siguin compatibles amb la llei i especialment amb el que determina la seguretat de les persones».

Doctor Music va admetre ahir que el Circuit de Montmeló és «una de les possibles ubicacions» del festival, però va negar que hi hagi un acord firmat per traslladar el festival. A través d'un comunicat i després que ho avancés TV3, el festival va destacar l'opció de Montmeló, «una excel·lent localització que asseguraria les necessitats i garanties que requereix un esdeveniment de la gran magnitud que hem dissenyat per a aquesta nova edició del festival».