La Federació Espanyola d'Amics dels Museus (FEAM) celebra els dies 5, 6 i 7 d'abril la 27a edició del seu Congrés Anual a la ciutat de Girona.

La trobada vol fomentar l'intercanvi d'experiències entre totes les associacions i abordar algun tema central de treball relacionat amb les associacions culturals i els museus.

L'Associació dels Amics del Museu d'Art de Girona serà l'amfitriona d'aquest esdeveniment, juntament amb el Museu d'Art de Girona.

El congrés porta com a títol Això és cosa meva: emoció, identitat i fidelització. Comptarà, com és habitual, amb un Programa de Congressistes, dirigit a les persones que gestionen les associacions i fundacions d'Amics, on es reflexionarà al voltant de la seva identitat i discurs així com de la manera de crear vincles profunds i duradors amb els Amics.

El Programa Cultural inclourà visites a monuments i museus representatius del patrimoni gironí, així com visites guiades a la pròpia ciutat.

El Congrés arrancarà amb una conferència inaugural a càrrec de Lluïsa Faxedas, professora d'Art Contemporani a la Universitat de Girona. També tindrà lloc en la primera jornada l'Assemblea General de la FEAM.

Per al matí del dissabte ts'ha programat una sessió conduïda pel professor i crític d'art Pere Parramon i Rubio.

Els diversos esdeveniments i visites d'aquests tres dies d'abril, se celebraran principalment en seus com el propi Museu d'Art de Girona, la seu dels Amics del md'A, el Museu d'Història de la Ciutat i el CaixaForum. També es visitarà el Museu d'Història dels Jueus, el Jaciment Arqueològic d'Empúries, el Monestir de Sant Pere de Roda i el Museu Dalí de Figueres.

El congrés comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, CaixaForum i altres Instituciones culturals, i amb el patrocini d'El Corte Inglés, la donació de la Fundación Juan Entrecanales i altres donacions privades.