Girona acollirà del 5 al 7 d'abril un festival de curtmetratges amb fins solidaris contra el càncer, i la recaptació es destinarà íntegrament a l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

El festival Curts contra el Càncer es va presentar ahir al Museu del Cinema i constarà de tres jornades d'hora i mitja de durada. Diari de Girona figura entre els col·laboradors de la iniciativa.

Un total de vint-i-dos curtmetratges es projectaran en aquestes sessions, impulsades pel guionista i director de cinema Toni O. Prats.

La sala Albèniz Plaça serà l'escenari del festival, en el qual participen autors nacionals i alumnes de l'Escola Universitària ERAM i de l'Escola de Cicles Formatius de Girona.

L'acte d'inauguració es farà el divendres 5 d'abril, a les 22.00 hores, i comptarà amb la presència de la regidora d'Igualtat i Drets Socials de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, que estarà acompanyada per Toni O. Prats, i la directora general de l'ICO, Candela Calle, a més del director de cinema Marc Crehuet.

Precisament de Marc Crehuet és el primer curt del divendres, Político incorrecto, una comèdia de 4 minuts interpretada per Alain Hernández sobre un polític que té una difícil relació amb Twitter.

Madre, de Rodrigo Sorogoyen, un thriller de 18 minuts, explica el contratemps d'una mare que rep la trucada del seu fill de 6 anys, que es troba sol a la platja, quan suposadament se'n feia càrrec el pare.

Animales de cristal, de Guillermo Osorto; Cuerdas, de Pedro Solís; Verde pistacho, de Paco Cavero; Flotando, de Frankie de Leonardis; Hug, de Toni O. Prats, i Donde caen las hojas, de Alicia Albares, completen la programació del divendres.

Dissabte i diumenge es veuran films com Aprieta, pero raramente ahoga, de David Pérez; Rip, d'Alberto Pintó, o Cerdita, de Carlota Martínez.