02 de abril de 2019
02.04.2019
Diari de Girona

Anna Gual, Èrika Serna i Juan Manuel Tajadura guanyen els Premis Literaris de Cadaqués

Un article al setmanari de l'Alt Empordà fa memòria dels cadequesencs que van marxar a Cuba

02.04.2019 | 10:27
Èrika Serna, Anna Gual, Juan M. Tajadura i Josep Maria Sala-Valldaura

Els Premis Literaris de Cadaqués han premiat en diferents categories Anna Gual, Èrika Serna i Juan Manuel Tajadura. També s'atorgarà un guardó a Josep Maria Sala-Valldaura per la trajectòria literària. L'acte d'entrega dels premis serà dissabte a dos quarts de dotze a la Sala Art i Joia de Cadaqués.

El premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola ha estat enguany per a la directora de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà, Èrika Serna, i l'historiador Juan Manuel Tajadura. Aquest darrer és un dels estudiosos de la història de Cadaqués amb un important arxiu sobre temes relacionats amb el poble i la seva gent. 

El premi és pel treball "El meu avi va anar a Cuba... des de Cadaqués" publicat el 3 de juliol al Setmanari de l'Alt Empordà, del mateix grup editorial de Diari de Girona.

Una de les virtuts del reportatge que s'ha valorat ha estat la recuperació de la memòria de les nombroses famílies que des de Cadaqués van veure marxar alguns dels seus membres cap a Cuba. Algunes de les famílies encara mantenen el contacte amb familiars de l'illa.


El premi de poesia Cadaqués a Rosa Leveroni s'ha atorgat a Anna Gual i l'obra serà publicada a l'editorial Llibres del segle. La poeta té un lloc destacat en el panorama literari actual. El seu primer poemari, Implosions, va ser publicat l'any 2008 i després n'ha publicat cinc més, l'últim dels quals Altres semidéus, aquest mateix any.

La poesia d'Anna Gual ha estat traduïda a l'anglès, francès, castellà, gallec, rus, croat, portuguès i italià.

Finalment, el reconeixement a la trajectòria literària, el premi Cadaqués a Quima Jaume, ha estat atorgat a Josep Maria Sala-Valldaura, un escriptor amb una vintena de títols publicats que inclouen des de poesia infantil, prosa, assaig o crítica. També ha fet nombrosers col·laboracions en revistes especialitzades.

En el camp de l'assaig el jurat considera que mereix una menció especial el llibre Entre el simi i Plató. Pel curs poètic contemporani i l'última publicació, l'antologia Mig segle de poesia catalana.

Ha obtingut nombrosos guardons i la seva obra ha estat traduïda a diverses llengües.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona