Experimentació i fusió són la base de Kumbara, un nou grup de música amb molt de ritme i calidesa creat a Girona a partir de les mans d'un pianista, Rodrigo García, i les creacions electròniques d'un graduat a l'Escola de Música Avançada i So de Girona (EUMES), David Mansilla.

La banda, que té moltes ganes de fer gira, farà el seu debut en directe al Club Yeah de Girona aquest divendres, un bon moment per comprovar la força de les percussions de la professora de cajón Nuri Madí, el baix de Gerard Chaman, i les veus de Karla Aguilar i Mateo Sánchez.

Integren Kumbara components que provenen de bandes consolidades de Girona com The Blackiss, Calvari, La Banda del Surdo o Hermano Loco.

L'espai Marfà ha estat el centre de retrobament d'aquests músics i, gràcies a les relacions creades a l'EUMES, han engendrat un estil propi.

Kumbara es presenta amb un disc de tres temes enregistrats a Dalt Sounds, mesclats per Arnau Figueres i masteritzats per Carles Mootiv, composicions que formaran part del seu primer LP, que volen publicar aviat.

La percussionista Rita Baulida col·laborarà en la presentació de divendres al Yeah. Aquesta és una fusió que mescla ritmes llatins, reggae i drum and bass amb bases electròniques.

El cantant Marcel Mateo Sánchez ha explicat que l'espectacle és fruit d'un any de recerca per crear un nou estil que ha definit com a «fusió underground».

Sánchez, que havia estat tocant rumba amb Calvari i Hermano Loco, està «molt content» que s'acosti la data del seu debut a l'escenari. Segons ha avançat, ja tenen diferents dates programades per actuar en escenaris rellevants que anunciaran pròximament.

El nom de Kumbara sorgeix entre un grup de músics de l'Espai Marfà de Girona que coincideixen a venerar la mítica cançó de Celia Cruz Quimbara per «la potència de la veu d'aquella dona», confessa Mateo Sánchez.

El cantant ha explicat que han editat el disc en suport pen drive i que esperen pressupost per acabar de gravar tots els temes, que ja sonaran aquest divendres.