La sorpresa ha saltat aquesta tarda de dijous a Palamós quan, des de dues hores abans de la inauguració, anunciada a les 19 hores, ja hi havia llargues cues a la porta del cinema Arinco, que ha estat pràcticament un any i mig tancat, i que ara reobre en una aposta de l'empresa Picking SPI, que s'encarregarà de l'explotació comercial de les tres sales.

L'anunci de funcions gratuïtes de Ralph, Mary Poppins i Glass va desbordar l'aforament de les sales. Víctor Lafuente, soci de l'empresa Picking ha declarat al Diari de Girona la seva «sorpresa» i ha reconegut que «no tothom tindrà cabuda a la sessió gratuïta d'avui». «Esperem que els propers dies continuï l'afluència», afegeix en un missatge esperançat.

L'alegria s'ha contagiat a l'alcalde, Lluís Puig, el qual celebra l'existència d'una «cua immensa» i diu que «la gent de Palamós trobava a faltar els cinemes». «Esperem poder tenir projeccions per molts anys».

Entre el públic no era menor la satisfacció. Sonia Ferran, de Palamós, va dir mentre feia cua que li sembla «fantàstic» el retorn del cinema perquè li sabia greu que s'hagués perdut.

Santi, també de Palamós, no era un habitual del cinema i troba la cua «massa llarga». El seu testimoni prova l'èxit d'aquest primer dia de reobertura.

Àlex Castell, palamosí igualment, ja anava a les sales abans del tancament i troba «bonic» que s'hagi recuperat el cinema.

Un jove palamosí, David, de 13 anys, seduït Glass, protagonitzada per Bruce Willis, diu que el cinema «dóna vida a Palamós i atraurà gent d'altres pobles».

El nou Arinco programarà tres sessions diàries de cinema durant tot l'any i possiblement s'ampliaran a quatre els caps de setmana. La programació actual es pot consultar a la cartellera del Diari de Girona. A més a més, la nova direcció vol incentivar l'activitat mitjançant la creació d'unes targetes de fidelització que garanteixin un preu fix al llarg de l'any.

El dijous 9 de novembre del 2017 el cinema Arinco de Palamós projectava la seva última pel·lícula i alhora tancava portes al·legant manca de rendibilitat econòmica. D'aquesta manera, el municipi es quedava orfe de sales de cinema ja que tot just tres anys enrera i a pocs metres de l'Arinco, també a l'Avinguda Onze de Setembre, el cinema Kyton havia abaixat la persiana.