La companyia teatral gironina Teatre Blau presentarà aquest diumenge (19?h) l'espectacle Tennessee (W). La vida secreta de Tennessee Williams al Teatre Mundial de La Bisbal d'Empordà. Es tracta d'un monòleg teatral interpretat per l'actor i director professional Martí Peraferrer i dirigit per director d'escena reusenc Francesc Cerro-Ferran.

Aquesta serà la funció numero 430 d'aquest monòleg teatral que es va estrenar a la Sala La Planeta de Girona l'any 2012 i, segons afirma Peraferrer, "és la producció gironina professional més vista a tot el món". A part de les gires catalana i espanyola, també s'ha pogut veure en temporada a Mèxic, Argentina, Uruguai, Colòmbia, Xile i Cuba.

L'espectacle, que ha estat lloat en un bon grapat de crítiques, ha portat el nom de teatre gironí per diferents pobles i ciutats. S'ha representat tant en català com en castellà i, segons l'intèrpret: "És l'obra de la meva vida".

Malgrat la infinitat de representacions que porta a les espatlles, Peraferrer assegura que surt cada dia a l'escenari "amb les ganes renovades i amb la mateixa capacitat de commourem amb les reflexions de vida i teatre del dramaturg nord-americà Tennessee Williams".

"M'he fet gran amb el personatge en tots els sentits. Tant en el sentit d'edat com d'ofici. És meravellós créixer com persona i actor al costat d'un personatge tant generós i controvertit, ric en sentiments, emocions i vivències".

Ara, després de set anys omplint teatres, l'espectacle s'ha reconvertit en un obra de butxaca que aposta pel teatre de proximitat. Després de cada funció, l'actor comparteix una bona estona amb els espectadors i s'estableix un col·loqui.

Martí Peraferrer diu: "Ara, després de viure l'èxit i l'oblit, la riquesa i la pobresa, després de sentir-me aclamat i oblidat, ara només m'interessa com a actor, el teatre que et parla de tu a tu, a pocs metres, a cau d'orella, i que les respiracions i les llàgrimes són vistes els uns dels altres".

Tennessee (W). La vida secreta de Tennessee Williams forma part d'una trilogia que la Cia. Teatre Blau va iniciar fa ja més de 12 anys, on es volia parlar del fet creatiu, de l'èxit exterior dels artistes i que neix d'un profund dolor i de vides torturades.

"Volíem investigar la creació artística que neix del patiment personal íntim dels artistes mítics", diu l'actor i director.

Primer va ser Van Gogh i la pintura, ara Tennessee Williams i l'escriptura, i hi ha en projecte Rudolf Nureyev i la dansa clàssica.

"Girona té l'assignatura pendent d'una companyia teatral estable i reconeguda", apunta Peraferrer, i explica que aixó és una feina d'anys i paciència.

L'espectacle Tennesse (W) en format de butxaca continua en gira i es podrà veure a LLinars del Vallès el 4 de maig.