El menorquí Marco Mezquida és l'artista resident aquest any del Festival de Peralada i protagonista del seu campus, en què oferirà classes als estudiants que participin en aquesta iniciativa i que es formen actualment per fer el salt als escenaris.

Mezquida va participar ahir en la presentació de l'aposta per obrir les portes d'un festival a alumnes, principalment de Girona, d'arts escèniques, música o dansa.

El Campus Peralada, en què han participat prop de 800 estudiants des que va començar el 2016, comptarà per tant aquesta vegada amb el músic menorquí, però també inclourà classes amb l'artista Ouka Leele o els professionals de la companyia Ballet Nacional Sodre.

Assajos amb els grans artistes

Els estudiants podran a més assistir als assajos generals de la companyia Mariinski de Sant Petersburg, de la Fura dels Baus, de l'elenc de l'òpera La Traviata, producció aquest any del festival, i també dels integrants d'Acosta Danza.

Diàlegs i debats formen part igualment d'un programa que es desenvolupa principalment a l'Empordà, però que inclou accions puntuals a Barcelona i, com a novetat, al Conservatori de Perpinyà, han informat els responsables del gran festival de l'Alt Empordà.

Pel que fa a la residència de Marco Mezquida, inclou la presentació a Catalunya en el marc del festival del seu nou treball conjunt amb Chicuelo, No hay dos sin tres, el 10 de juliol a l'escenari de la Finca Malaveïna. L'endemà, interpretarà al mateix lloc l'espectacle Els somnis de Ravel i, el 14 d'agost, formarà parella a l'Hotel Peralada amb la ballarina Sol Picó amb la proposta Cita a cegues.

El director del festival, Oriol Aguilà, va remarcar ahir en la presentació de la residència i del campus la transcendència d'aquest últim, que donarà cabuda també a col·lectius professionals com el dels fusters, maquilladors o perruquers perquè coneguin la seva tasca en una òpera com La Traviata.

El Festival de Peralada tindrà lloc al juliol i l'agost a l'escenari del castell amb grans espectacles com el ballet del Teatre Mariïnski o Acosta Danza.