La consolidada Companyia Elèctrica Dharma va tornar a pujar a un escenari gironí, aquesta vegada amb la voluntat de reinventar-se i mostrar que malgrat la llarga i intensa trajectòria musical, la seva energia i passió per reivindicar la igualtat, la lluita social i les emocions segueix més viva que mai.

Mostra d'això és el llançament del seu nou disc, Flamarada, que el públic assistent al Teatre Municipal de Girona en el marc del Festival Strenes aquest divendres va tenir ocasió de tastar, amb un missatge ben clar: cantar ben fort un crit de llibertat des de múltiples perspectives.

La companyia dels germans Fortuny va retornar a Girona per fer-se un lloc en l'agenda musical del moment amb el seu 25è disc, Flamarada. Com foc que es va encenent a poc a poc, el concert va anar agafant volada fins a convertir-se en una animada festa.

El xou musical, farcit en algun moment de lletres molt significatives, va estar acompanyat en diverses ocasions pel Cor Geriona.

La primera vegada en què va aparèixer la coral va ser en la peça Resistir és vèncer, composta a partir d'un poema que va escriure el president d'Òmnium Cultural, que està a la presó, Jordi Cuixart, i que va llegir la seva germana a dalt de l'escenari.

El grup va voler deixar palès que «cada vegada que la toquem, volem reivindicar la llibertat dels presos polítics».

El grup va donar vida a altres cançons que tenen un clar missatge al darrere, com ara Al mar ressonen crits, per visibilitzar la gran quantitat de morts que hi ha cada dia al Mediterrani, o Zaghareet, un crit que fan les dones tuaregs que viuen al desert del Sàhara.

El grup va viatjar al desert per assistir a un festival i allà va compondre aquesta peça que ve a dir que «tots els pobles han de poder decidir el seu futur».

A banda de cantar, ballar i repicar fort de mans, els espectadors donaven suport a la banda amb la sentència: «Força Dharma!», que va sonar repetidament. Com a resposta, la companyia va agrair el caliu dels fans amb un contundent «gràcies per ser-hi sempre».