Brau Edicions acaba de reeditar la novel·la El carrer, una obra íntima i introspectiva de Luis Romero, escriptor que va fer llargues estades a Cadaqués, un dels autors més destacats de la postguerra a Espanya i de qui el 2016 ja se'n van recuperar altres títols com La noria, premi Nadal el 1951, i Los otros, de 1956.

Romero va escriure El carrer a final dels anys cinquanta i en ella el protagonista evoca des de la maduresa els esdeveniments més rellevants de la seva vida en un to «personal, líric i nostàlgic, on els records es van succeint amb intensitat i emoció», segons va informar ahir l'editorial de Figueres.

El novel·lista, que va començar a escriure i a publicar en català a mitjan anys cinquanta, va viure durant llargues temporades a Cadaqués, la qual cosa li va permetre conèixer la quotidianitat d'aquesta localitat marinera i de la costa empordanesa, una cosa essencial «per teixir el món d' El carrer».

Luis Romero (1916-2009) va ser homenatjat al novembre del 2016 amb motiu del centenari del seu naixement en un acte en el que es va reconèixer la seva trajectòria com escriptor, però també per ser historiador de la Guerra Civil, un conflicte bèl·lic que va viure amb amb prou feines vint anys, i pels seus treballs relacionats amb el món de l'art.

Romero va guanyar també el premi Planeta (1963) i el Ramon Llull (1991). Va destacar també en la seva faceta d'autor d'assajos històrics i biogràfics.