El director banyolí Albert Serra torna al Festival de Canes. La seva pel·lícula 'Liberté' competirà a la secció 'Una certa mirada', la segona en importància de la mostra. És un film rodat en alemany, francès i italià, que es desenvolupa en la França de finals del XVIII i que compta en el seu repartiment amb Ingrid Cavin i Helmut Berger. Serra ja va presentar, en sessió especial "La mort de Louis XIV" a Canes fa tres anys.

Pedro Almodóvar i els brasilers Kleber Mendonça Filh i Julià Dornelles competiran per la Palma d'Or de la 72a edició del Festival de Cannes, que comptarà en altres seccions amb més presència llatina: el català Albert Serra, Oliver Laxe, Juan Solanas i Karim Aïnoux, segons ha anunciat aquest dijous l'organització oficial del certamen.

"Dolor y Gloria", d'Almodóvar, ha estat una de les primeres pel·lícules destacades dins la competició oficial del certamen, on intentarà fer-se amb la Palma d'Or, que li ha estat esquiva fins ara en les seves cinc participacions anteriors, amb "Todo sobre mi madre" (1999), "Volver" (2006), "Los abrazos rotos" (2009), "La piel que habito" (2011) i "Julieta", (2016).

Antonio Banderas protagonitza una història amb tints autobiogràfics del director espanyol en la que participen Asier Etxeandía, Penélope Cruz o Leonardo Sbaraglia.

En competició oficial hi haurà també "Bacurau", dirigida pels brasilers Kleber Mendonça Filho i Julià Dornelles, i protagonitzada per Sonia Braga i Udo Kier.

És la segona participació de Mendonça Filho, que ja va competir per la Palma d'Or el 2016 amb "Aquaruis", igualment amb Braga al capdavant del repartiment.