La setena edició del Festival Ítaca, Cultura i Acció es posa en marxa avui amb una nit de concerts a l'Escala que inclou les actuacions de Zoo, Lágrimas de Sangre i Suu, i una sessió Flaixbac amb Carles Pérez.

Els concerts, que s'iniciaran a les nou del vespre i s'allargaran fins a les quatre de la matinada, tindran lloc a la zona de barraques del municipi, situada a l'aparcament de l'Avinguda Francesc Macià. L'àrea de concerts inclourà una zona de food trucks. L'organització assegura que hi ha un «bon ritme de venda d'entrades» i que s'espera «un ple total».

La banda valenciana Zoo, un dels caps de cartell, oferirà un dels darrers concerts programats a les comarques gironines en el seu fi de gira, després d'haver anunciat que durant el 2020 no pujaran als escenaris.

En cinc anys, el grup s'ha consolidat com una de les bandes de referència amb una combinació explosiva de rap, tecno, breakbeat, reggaeton, rock i un munt més d'etiquetes que han definit una sonoritat pròpia.

Panxo, Arnau, Marcos Úbeda, Hèctor Galan i Natxo Císcar són els components d'aquesta formació socialment compromesa que enguany tancarà la seva gira de presentació del disc Raval.

Lágrimas de Sangre (LDS), l'altre cap de cartell, arriba a l'Ítaca per presentar el nou àlbum publicat aquest mes de febrer. Vertigo és el títol del nou treball d'aquesta banda de rap combatiu que beu d'estils més enllà del Hip-Hop, com ara el Rock o el Reggae.

El grup està format per: Neidos, Microbio i Still Ill a les veus, Acid Lemon com a productor i dj, i Rama-Lama a la guitarra.

Aquesta nit a l'Escala presentaran en directe les noves cançons i tocaran alguns grans clàssics com Voy a celebrarlo o Buen viaje.

Suu, una de les promeses catalanes, completa el cartell de la primera nit de concerts del Festival Ítaca a l'Escala. Després del ressò a les xarxes socials a través del seu canal de Youtube i d'Instagram, on ja acumula milers de seguidors, per petició popular arriba el seu esperadíssim primer disc, Natural d'una artista que té un peculiar timbre de veu i que predica la naturalitat.

Sessió de FlaixBac

Una sessió de FlaixBac amb el locutor i DJ Carles Pérez allargarà la festa fins a la matinada. Com a locutor, fa deu anys que condueix el programa despertador de Flaixbac: El Matí i La Mare Que El Va Parir, fet que l'ha convertit en una de les peces clau de l'emissora.

Gràcies a l'acord entre la productora gironina Link Produccions i l'Ajuntament de l'Escala, Ítaca desembarca per primer cop en un municipi de l'Alt Empordà. El festival, fins ara, s'havia celebrat sempre a localitats del Baix Empordà. El festival vol ampliar el seu radi d'acció a tot l'Empordà.

L'Ítaca, que s'allarga fins el 7 de juliol, celebrarà les nits de l'Estartit els dies 22 i 23 de juny, amb Els Catarres, Oques Grasses, Berri Txarrak, Iseo & Dodosound, Doctor Prats, Roba Estesa, Lildami, Pupil·les, Serial Killerz i Vandal.

Diego El Cigala, Albert Pla, Pegasus, Marc Parrot, Pavvla, Judit Nedderman, Guillem Roma, Núria Graham o Clara Peya, entre altres, completen el cartell d'aquesta edició del festival.

La Pujada al Montgrí tindrà lloc el 19 de maig.