El proper dijous 25 d'abril es compliran 50 anys de la fita automobilística més màgica que el món ha contemplat. Fa cinquanta anys, el 25 d'abril del 1969, l'il·lusionista Xevi, nascut a Santa Cristina d'Aro, va batre el rècord Guiness i el rècord muncial de conducció «a cegues», després de conduir un Renault 8 amb els ulls tapats durant 69 quilòmetres, des del monestir de Montserrat fins al Saló de l'Automòbil, a Montjuïc.

L'il·lusionista gironí va complir aquesta fita en un viatge que va durar 3 hores, acompanyat davant i darrere per un motorista de la Guàrdia Civil de trànsit, i dins del cotxe per Sixto Quintana, del Reial Automòbil Club de Catalunya, i Vicente Tort, del Saló de l'Automòbil. L'empordanès va conduir tot el recorregut amb els ulls tapats amb cotó i un esparadrap a cada ull i una vena. Per orientar-se, va necessitar 4 anys de superació per treballar la concentració mental dins el monestir de Montserrat. Necessitava valer-se del magnetisme i la hipnosi per convertir-se en un home robot capaç de captar les ones mentals dels seus acompanyants per guiar-se. Durant el viatge, els dos acompanyants de l'interior del cotxe van fer-li la juguesca de deixar de pensar i guiar-lo, de manera que va haver de frenar el cotxe en sec.

La fita es va convertir un un fenomen mediàtic, i la premsa el va batejar com «l'home-radar», «l'encaputxat», «el telèpata català» o «el conductor de les tenebres». L'il·lusionista Xevi va rebre la Medalla de Plata i l'Insígnia d'Or del Saló de l'Automòbil de la mà del seu president, Enric Lacalle. També va batre un rècord mundial i un rècord Guiness, superant la marca de Gúlmar Cohen-Hneirques, mentalista cubà que havia recorregut 65 quilòmetres «a cegues» a Santo Domingo, a la República Dominicana. El centre-americà va fer-li arribar una carta en què el felicitava per la proesa. Pocs dies després, l'empordanès va tornar a desafiar els incrèduls conduint de la matexa manera des de la plaça de l'Ajuntament de Barcelona fins Can Amat Paradís, a Martorell. Va ser un viatge més curt, que va servir per tornar a demostrar la seva capacitat, com faria després en innumerables ocasions arreu del món: a Múrcia, a Santiago de Cuba o a Portugal. Cinquanta anys després, l'il·lusionista Xevi segueix mantenint el seu rècord Guiness.