Més llibres de temàtiques locals i autors locals que mai a les parades de llibres del Firal d'Olot. Trenta autors locals van presentar les seves publicacions. Per a alguns va ser la seva estrena en el dia del llibre i d'altres eren veterans.

Entre els últims va reeixir Josep Vilar (Argelaguer-1961). El seu llibre Històries de l'Alta Garrotxa (Editorial Gavarres) va ser un dels més venuts de la diada. Es tracta d'un recull de memòries documentades de persones que van viure a la Garrotxa entre el final del segle XIX i la primera meitat del segle XX.

Vilar trasllada la veu de persones reals que van viure del contraban, el carboneig, la ramaderia i l'agricultura a les pàgines del seu llibre. En un àmbit de misèria, els seus personatges són testimonis d'assassinats, injustícies, violacions i robatoris però, també, de costums i d'una vida quasi salvatge entre muntanyes i profundes valls.

Vilar ha estat 30 anys recollint els testimonis de la gent antiga de l'Alta Garrotxa i 30 més per aprendre a explicar els testimonis. El resultat ha estat un llibre que la gent compra i, sobretot, el llegeix i ho fa amb avidesa.

Entre els altres grans llibres de temes locals van destacar Cisquet, un maqui olotí de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics. Narren la vida d'un noi que va lluitar a la Guerra Civil, a la II Guerra Mundial i va fer-se maqui per tornar la República a Espanya, on va morir.

Els altres llibres del tipus crònica local van ser Campanes i campanars de l'Alta Garrotxa de Xavier Pallàs, Pere Ribas de Pilar Riera, Gràcies CPA, Olot de David Planella i Sandra Sotillo, Històries recents de la cultura a Olot de Pep Fargas i La Garrotxa al cor de Joan Mercader.

Dins de l'àmbit de la narrativa creativa van ressaltar Segones oportunitats de Rosa Torrent, la màgia del mirall de Jaume Espadalé, Perdona'm nena t'he canviat el títol de Tona Pous, Soy bipolar d'Anna Maria Casado , el final de la trilogia amorosa de Sílvia Vilascoba La mort de la felicitat, la novel·la de Manel Fortis Maldat Eròtica, Després de la batalla de Josep Torrent i De llarga nit amb albada de Josep Catà .

En poesia va ser un dia per a Joan Mercader, Gastroenteritis, i Narcís Monzó amb Còdols Marcats. En fotografia, Caminant per l'altra Garrotxa d'Esteve Serra i l 'Olot desaparegut de Queta Capdevila. En contes, Gemma Santaló Pell escates i altres camises de força i 34 mans de l'Associació de Familiars amb Trastorn Autista.