El jurat del Premi d'Arquitectura de les Comarques Gironines 2019 ha seleccionat 26 projectes en les tres categories Arquitectures, Interiors i Efímers, a les quals van concórrer un total de 65 propostes.

El premi, que d'alguna manera és un indicador de les noves tendències més valorades pels experts, es donarà a conèixer el 7 de juny a les 19.30 hores, en un acte que tindrà lloc a la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes.

Han passat a la final un total de 13 projectes en la secció Arquitectures, entre els quals hi ha un habitatge unifamiliar a Palau-sator, de l'equip Arquitectura G; la rehabilitació d'una casa de pescadors a l'Escala, obra d'Olga Muñoz Frigola; un refugi per a cap de setmana a Isòvol, d'Àgora Arquitectura, o la Casa AA d'Ullà, d'Alventosa Morell, Josep M. Alventosa i Marc Alventosa.

També hi ha la Casa a Gualta de Capilla Mónaco arquitectes, la rehabilitació de l'Alfolí de la Sal de l'Escala de Fuses i Viader més Jordi Paulí, una casa a Vilamacolum de Jordi Hidalgo, la rehabilitació del cementiri de l'Escala de Robert Aparicio, Roger Jornet i Sílvia Ollé, l'Institut-Escola de Sant Joan de les Abadesses de l'Estudi Massip-Bosch, la rehabilitació de l'antic hotel Cliper de Platja d'Aro de Jordi Serra i Núria Serra, la Casa 1510 de Begur de Jordi Riembau i Miquel Rusca, Dues cases en una a Llagostera d'Eduard Callís i Guillem Moliner, i la casa del parc de Les Preses d'Arnau Vergés.

També hi ha 9 projectes dels 16 presentats a la categoria Efímers, i 4 projectes dels 17 presentats a Interiors. La ciutadania pot emetre el seu vot fins al 20 de maig al web dels premis.