Més de cent noranta països celebren aquest dimarts 30 d'abril, el Dia Internacional del Jazz, una jornada impulsada per la UNESCO per reivindicar i difondre els valors de solidaritat i diversitat d'aquesta música universal.

Girona hi ha participat oficialment des de la primera edició el 2011 amb activitats organitzades pel Sunset Jazz Club, i enguany la celebració «serà més intensa que mai», amb fins a sis concerts de jazz en diferents espais singulars de la ciutat.

Amb la premissa que el jazz arribi als públics més diversos, el tret de sortida de la jornada el donarà a les 12 del migdia la Barcelona Street Parade, una marching band a l'estil de Nova Orleans, que actuarà al Mercat del Lleó passejant el seu swing entre les parades.

A les 19.30 h es podrà tornar a escoltar a aquest quintet a la rambla de la Llibertat, que a partir de les 20 h seguirà el seu camí fins al barri de Sant Feliu.

Amb la intenció que els músics més joves també participin d'aquesta festa, a les 19 h es podran escoltar a la zona del quiosc de la Rambla els grups Swing Cookies i Happy Jazz Band, dues joves formacions sorgides de l'Escola de Música de Sant Gregori i dirigides pel jazzista Dani Alonso.

Molt a prop d'allà, a El Cafè del carrer Ciutadans, a les 20.30 h es podrà viure l'actuació del duet format per Marcel·lí Bayer i Toni Saigi, que presentaran Two Horses, el seu disc publicat pel segell UnderPool.

Tancarà aquest dia de celebració del jazz la música de Charles Mingus, que sonarà al Sunset Jazz Club a les 23 h de la mà del saxofonista Ramon Cardo, acompanyat del trio empordanès Traç, format per Josep Perxés, Oriol Casadevall i Marc Clos.