Mishima ha estrenat la gira 'Potser ens hauríem de preocupar' a les escales de la Catedral de Girona aquest divendres. L'amenaça de pluja va sembrar la incògnita, però el temps va respectar la convocatòria i Mishima va bufar les espelmes dels seus 20 anys de carrera musical en un l'escenari barroc més impactant del país. El concert era una de les cites més esperades dins de la programació del Festival Strenes.

Pràcticament 800 persones van acompanyar Mishima en la festa d'aniversari aquest divendres. El grup va arrencar amb un petit retard, ja que s'havien d'eixugar els graons de la catedral, convertits en una graderia xopa després de la pluja. La banda va sortir uns vint minuts després que les campanes de la Catedral marquessin les nou de la nit.

Mishima va arrencar el concert simulant que el públic mirava per una escletxa a la finestra de la sala d'assaig, amb Carabén estirat en un sofà patint les conseqüències ressacoses de la festa del dia anterior. 'My whole life crying', un dels temes que formaven el primer disc 'Lipstick traces' (2000), va ser el primer de la nit. Amb aquesta cançó, el grup va iniciar un viatge cap als seus orígens, repassant alguns dels temes dels vuit àlbums publicats.

'Cert, clar i breu', 'La forma d'un sentit', 'Un tros de fang' van ser alguns dels temes que van acompanyar els primers anys de Mishima i que han tornat a sonar aquest divendres a la nit. Amb aquestes cançons, han reviscut la vida d'una banda que, poc a poc, s'anava fent un lloc en el panorama musical català, descobrint que no calia recórrer a l'anglès per tenir un so actualitzat i alternatiu.

Un dels moments més esperats per part del públic va ser quan el grup va interpretar 'Guspira, estel o carícia' de l'àlbum 'Ordre i aventura' (2010). Aquest és un dels temes que han marcat més la banda, el single amb què molts van entrar en el seu món i la seva òrbita. El single amb què van començar a acompanyar Mishima quan el grup sortia de la seva infantesa, ara fa deu anys.

El concert a les escales de la Catedral de Girona és el tret de sortida a la seva gira 'Potser ens hauríem de preocupar', que han arrencat dins de la programació del Festival Strenes. Les entrades estaven exhaurides des de feia setmanes.

Mishima ha encetat l'últim cap de setmana d'aquesta edició del Festival Strenes, que ha guardat alguns dels principals noms pel final. Dissabte és el torn de Macaco, que actua en el mateix espectacular escenari de la Catedral. I l'encarregat de tancar el certamen de novetats musicals serà Miquel Abras en un concert únic, en què convidarà a diferents artistes catalans.