El Festival Clownia 2019 va anunciar ahir que aquesta edició dedicarà el seu espai de reflexió i foment del pensament crític, l'Espai Consciència, a dialogar sobre el canvi climàtic, la lluita per la terra, l'agroecologia i la sobirania alimentària.

Aquesta temàtica qualla amb l'eslògan escollit per a aquest 2019, El capitalisme mata, i s'imposa «a causa de la urgència de seguir generant canvis en àmbit planetari», segons els organitzadors del festival, i que se celebra entre el 27 i 30 de juny a Sant Joan de les Abadesses.

El grup musical Txarango, creador del festival, és el coordinador d'aquest espai de consciència, que estarà obert el 28 i 29 de juny, i organitzarà xerrades i tallers sobre el procés sobiranista català.

Alguns dels convidats a intervenir a l'Espai Consciència seran l'activista Gustavo Duch, l'advocada Marta Boliches, el cantant de Txarango Alguer Miquel, familiars dels joves d'Altsasu, el meteoròleg Tomàs Molina i la periodista Txell Bonet, entre d'altres, segons es va anunciar ahir.