Berto Romero, Carlos Latre, David Broncano, Ricardo Castella, Jorge Ponce, Grison, Quim Masferrer, Brays Efe, La Bendita Compañía, Bob Pop, Quico Cadaval i Andreu Buenafuente seran els protagonistes de la cinquena edició del Singlot Festival, que tindrà lloc del 4 al 7 de juliol a Sant Feliu de Guíxols, en el marc del Festival Porta Ferrada.

El projecte, d'El Terrat i The Project, homenatjarà aquest any la figura de Pepe Rubianes, quan es compleixen 10 anys de la seva mort, amb el Singlot d'honor, a qui se li dedicarà el muntatge Hem de parlar nene. En la presentació del programa, Andreu Buenafuente va destacar ahir que és un any «molt especial» pels que hi treballen i el viuen per aquest homenatge. El Singlot Festival celebrarà els espectacles a l'Espai Port, el Teatre Narcís Masferrer i El Ginjoler del municipi.

Buenafuente va ressaltar «el punt familiar» del festival amb actors que volen repetir al certamen. «Es crea un ambient, més enllà del que es dona a l'escenari, cap endins». El còmic admet que sempre els hi ha agradat «democratitzar la cartellera del Singlot Festival i que hi hagi en el mateix pla gent consagrada amb gent jove». «No és un festival de samarreta, de grans noms i uns que comencen, sinó que tothom comença», va afegir.

Els plats forts d'aquesta edició són l'espectacle Bona gent de Quim Masferrer; David Broncano, Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison, que presentaran per primera vegada el reeixit programa de Movistar + La Resistencia en versió teatral i Hem de parlar, nene, un muntatge que Buenafuente, Romero i Latre, Joan Lluís Bozzo, entre d'altres, dedicaran a Pepe Rubianes.

Buenafuente va ressaltar ahir que convoquen companys per fer textos de Rubianes i treballar des del seu material. «Serà una barreja d'espectacle amb textos i riurem, que és el que ell voldria», va explicar. En aquest context, va remarcar que «sense voler-ho» serà el gran homenatge a Rubianes que està pendent de fer-se.

La gran ofensa, amb Betsy Túrnez, Artur Busquets, Cristian Valencia i Dani Amor, de La Bendita Compañía, seran els encarregats d'inaugurar el festival el 4 de juliol. Aquest muntatge va ser seleccionat com a Espectacle Terrat Nou Talent en l'edició anterior. En aquesta edició s'ha programat Las cosas extraordinarias, un monòleg còmic de Brays Efe sota la direcció de Pau Roca, i una producció de Sixto Paz i El Terrat. Buenafuente i Romero tornen al Singlot també amb el directe de Nadie sabe nada de la Cadena SER.

La copla de Wisconsin i JMC Trio presentaran There was a fiesta! (At Carnegie Hall), un muntatge en forma de comèdia-concert, creat especialment per explicar la història de dos cantants de jazz oblidats. L'actor gallec Quico Cadaval pujarà al camió-teatre de la companyia canària La Tournée de l'Art amb Vacas, guerras, cerdos y curas.

Una de les novetats és la programació d'un espai dedicat al podcast d'humor: Tarde Podcast. L'espai comptarà amb Bob Popcast, un podcast amb les reflexions més lúcides del moment per Bob Pop i conclourà amb una edició especial del podcast Te lo tengo dicho realitzat per tots els artistes convidats d'aquest Singlot.