12 de maig de 2019
12.05.2019
Diari de Girona

Troben a Anglaterra dos cartells robats que s'havien venut a Celrà

Les obres de Josep Segrelles, valorades en 30.000 euros, s'han retornat al seu propietari

12.05.2019 | 00:02
Els dos cartells de Josep Segrelles recuperats.

Els Mossos d'Esquadra han recuperat dos cartells originals de l'il·lustrador valencià Josep Segrelles i Albert (1885-1969), sostrets a Cornellà del Llobregat. Valorades en 30.000 euros, les obres han estat localitzades a Anglaterra. La sostracció va tenir lloc el passat 22 de febrer quan el propietari preparava el material per a una exposició que s'havia de celebrar a València. Segons va denunciar, li van furtar els dos cartells mentre feia les tasques de càrrega i transport dels cartells.

La investigació va permetre identificar els autors materials del furt, dos homes que posteriorment haurien venut els cartells en el mercat brocanter setmanal que se celebra a Celrà. Allà els havia adquirit, sense saber el seu origen il·lícit, un brocanter de nacionalitat anglesa establert a Girona. Aquest els va vendre a una altra fira d'antiguitats celebrada a Ardingly (Anglaterra), on els va adquirir un brocanter de Kent (Anglaterra).

Els investigadors van reconstruir la ruta seguida pels cartells sostrets i van contactar amb els brocanters que els havien adquirit. La col·laboració de tots ells ha permès que el propietari els recuperés ràpidament i en molt bon estat de conservació. Els cartells van ser retornats el divendres 3 de maig i finalment podran ser exposats a la mostra de València, tal com estava previst.

Un il·lustrador versàtil

Nascut a Albaida (València), Josep Segrelles i Albert va culminar la seva formació artística a la Llotja de Barcelona, ciutat on va establir la seva residència. La qualitat artística de les seves primeres obres li va obrir les portes de tot tipus de publicacions i exposicions a la capital catalana. De fet, l'any 1924 la seva proposta va guanyar el concurs oficial convocat pel FC Barcelona per commemorar el 25è aniversari de la seva fundació. Segrelles tenia el carnet de soci número 4 de l'entitat esportiva.

La fama de Segrelles com a il·lustrador versàtil va travessar fronteres i l'any 1927, primer París i a continuació Londres van reclamar els seus serveis. A la capital anglesa va fer il·lustracions per al London News fins al 1935 i posteriorment va desplaçar el seu punt de producció a Nova York.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit