Tel Aviv acollirà aquest dissabte la 64a edició d'Eurovisió. El certamen europeu cançons comptarà enguany amb la participació del català Miki Núñez, que defensarà Espanya amb el tema de 'La Venda'.

Mirant enrere, aprofitant el 50è aniversari d'Eurovisió, es va organitzar una gala commemorativa per escollir la millor cançó històrica del mític festival. D'aquest esdeveniment en va resultar guanyadora la conegudíssima i recordada 'Waterloo', de la banda sueca ABBA. Cal recordar que aquest quartet va guanyar Eurovisió l'any 1974.

Després del seu pas per Eurovisió 1974, ABBA es va convertir en tot un himne. Amb el pas dels anys ha seguit sonant i forma part de la banda sonora vital de milers de persones a tot el món.

Altres temes destacats

Entre les millors cançons d'Eurovisió, sortides de la gala commemorativa esmentada més amunt, destaca també un tema espanyol. Es tracta d' 'Eres tú', tot un himne del grup Mocedades. Gràcies a aquesta cançó, el conjunt basc va aconseguir alçar-se amb el segon lloc a Eurovisió 1973.

En aquest mateix llistat va aconseguir un lloc destacat també un altre tema inoblidable com és 'Congratulations', interpretat pel britànic Cliff Richardson a Eurovisió 1963.