Una llegenda viva del jazz, Charles McPherson, icona del Bebop, obrirà el 25 de juliol la 6a edició del Festival de Jazz de l'Estartit - Costa Brava, que se celebrarà a la Punta del Molinet. Seran quatre dies de jazz del moment, en un marc amb vistes a les Illes Medes.

Després de McPherson, aquest dia inaugural pujaran a l'escenari Joshua Redman (saxo), Ron Miles (trompeta), Scott Colley (contrabaix) i Dave King (bateria), que presenten Still dreaming, un tribut a la lliure inspiració i l'esperit fantasiós del pare de Joshua Redman, Dewey Redman, i del gran saxofonista Ornette Coleman.

L'endemà tocarà la contrabaixista i cantant Tonina Saputo, amb versions d'Antonio Machín, entre d'altres boleros, per donar pas al vocalista americà Jose James, qui ret homenatge a Bill Withers.

El dissabte 27 de juliol es podrà escoltar Lluc Casares i, després, Stochelo Rosenberg, considerat un dels grans guitarristes, i el Biel Ballester Trio.

El diumenge 28 de juliol, tancaran la sisena edició del festival Rita Payés Quartet, a les 20 h, i The Golden Gate Quartet, a les 22 h. The Golden Gate Quartet, amb Frank Davis, com a primer tenor, Timothy Riley, segon tenor, Paul Brembly, baríton, i Terry Francis, al baix, són una veritable institució de la música gòspel amb més de 80 anys d'història, informa el festival de l'Estartit.