L'Auditori de Girona acollirà aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, el concert de celebració dels 15 anys del Cor Gospel Girona, amb l'atractiu especial que s'interpretarà una missa gospel.

D'una hora i mitja de durada, el concert tindrà dues parts ben diferenciades. En la primera part, el cor interpretarà, per primer cop en la seva trajectòria, la Gospel Mass.

L'obra es basa en l'ordinari de la missa: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus i Agnus Dei. Però el compositor ha intercalat algun text de pregària o imatges bíbliques, i hi ha afegit una secció sencera, l'aclamació, l'Al·leluia d'abans de l'evangeli.

L'estructura de la missa ha estat arranjada per tots els grans compositors, des del gregorià fins a l'actualitat, passant per Bach, Mozart o Beethoven, entre d'altres. Ray ha volgut combinar segles de tradició de les composicions clàssiques de la missa amb el ritme i l'harmonia del gospel, la música de l'església afroamericana.

"La peça ha esdevingut un estàndard del repertori coral i és cantada tant a les esglésies com a les sales de concerts per cors de tot el món", informa el Cor Gospel en un comunicat.

En la segona part del concert, Cor Gospel Girona oferirà al públic diverses cançons del seu repertori. L'obra, que estarà dirigida per Xavier Thió, director del grup coral, anirà a càrrec de: Cor Gospel Girona; Daniel Sánchez I Judit Ripoll, solistes; David Poblete, teclat; Quim Prat, bateria.

La història del Cor Gospel Girona va començar amb la visita del Central Choir, coral gospel de Charlotte (EUA), l'octubre de 2004, a les comarques gironines. Després de la Gira "Gospel Life 2004", un centenar de persones que havien assistit als concerts de la gira van expressar la voluntat de formar un cor de gospel a Girona. Es va començar a treballar el desembre de 2004 amb el nom de Kérigma. Aquests inicis van estar dirigits per Alberto Salomone i Graciela Menzano.

Des de fa cinc anys, el cor està dirigit per Xavier Thió, professional de la música i del teatre i gran coneixedor del gènere gospel. També s'ha integrat al projecte el pianista David Poblete i el bateria Quim Prat. Actualment, el cor està format per més de noranta cantaires.