El Museu del Cinema de Girona va celebrar ahir el Dia Internacional dels Museus. L'esdeveniment es porta a terme a tot el món cada 18 de maig des del 1977. Una de les activitats principals de la celebració és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany el mateix dissabte 18 de maig.

D'aquesta manera, el Museu del Cinema també hi va participar amb un espectacle -de Valeria Gugliettien- el qual les ombres xineses es van trobar amb el cinema mut, les titelles, el còmic i la música per crear històries plenes d'encant que van fascinar al públic. Amb entrada gratuïta, els espectadors van poder gaudir de l'espectacle de gairebé una hora de durada.

A banda del museu gironí, diversos museus arreu de Catalunya i Europa van obrir les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes ludicoculturals.

El Museu del Cinema obert el 1998 es tracta del primer museu d'aquestes característiques de l'Estat espanyol i un dels pocs existents a escala mundial. Espai tracta l'excepcional col·lecció d'objectes relacionats amb el món del precinema i del cinema de Tomàs Mallol formada per 8.000 objectes, 10.000 documents relacionats amb el setè art, 800 films i 700 llibres i revistes.