José Luis Berlanga estrenarà aquest divendres, 24 de maig, Viva la vida, una pel·lícula sobre un greu problema social com els desnonaments que el cineasta va haver d'adaptar i repensar en vista de la modificació de la normativa en matèria d'ajudes a la cinematografia i l'audiovisual que el Govern va realitzar en 2015.

Vam parar un any perquè va caure el sistema d'ajudes i això és el que cal pensar, cal una llei de cinema com la francesa, amb copiar-la n'hi hauria prou», va dir el cineasta en una entrevista.

«Els ajuts es van paralitzar durant un any i vam haver de refer el guió i adaptar-nos», va indicar el director sobre el projecte que va començar fa quatre anys. «Calen diners, promoció i una bona llei de cinema com la que tenen els francesos, que fan un bon cinema amb els seus sistema d'estrelles, el venen fora i es veu el seu cinema als Estats Units i tot Europa, s'autoabasteix, en canvi aquí ens diuen apesebrats quan la gent no té ni idea del que és una subvenció», va afegir el fill del legendari José García-Berlanga.