Les fotografies d'icones del rock dels anys setanta que va prendre l'holandès Gijsbert Hanekroot arriben per primera vegada a Catalunya en una exposició que quedarà inaugurada el 8 de juny a l'Hotel Camiral del PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella.

L'exposició comptarà amb vint obres del fotògraf, deu de les quals de David Bowie, que serà el protagonista. Aquestes compartiran espai amb altres instantànies de Yoko i John Lennon, Mike Jagger, Lou Reed, Patti Smith, Leonard Cohen, Jackson 5, Brian Ferry, Frank Zappa, Neil Young, Blondie i Bob Dylan.

«El meu artista favorit de tots els temps és David Bowie», va dir el fotògraf, que va poder prendre imatges de Bowie en diverses ocasions damunt l'escenari i als camerinos. Gijsbert Hanekroot, que va créixer a Amsterdam, va penjar els estudis als 16 anys i va entrar com ajudant de Philip Mechanicus, fotògraf conegut sobretot pels seus retrats a escriptors i per la fotografia d'escenaris.

Va aprendre a disparar en condicions de llum imperfectes i a revelar a la cambra fosca amb un estil granulat en blanc i negre, com s'aprecia a les imatges.