L'exposició Família i paisatge, retrats en 3D (1900-1936), basada en el fons fotogràfic Vilallonga, que s'ha de visitar amb ulleres 3D per apreciar el relleu de les imatges, quedarà inaugurada avui dimarts a les 6 de la tarda a l'Arxiu Històric de Girona, en un acte que comptarà amb la participació de Joaquim Nadal, director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. La mostra, que arriba a Girona després d'haver-se vist a la comarca de la Selva, és una producció de l'Arxiu Comarcal de la Selva, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el Consell Comarcal de la Selva.

El seu contingut fa difusió d'una part del llegat Vilallonga (del Mas Parés, de Sant Martí Sapresa), que inclou una col·lecció de plaques de vidre amb imatges estereoscòpiques realitzades entre els anys 1900 i 1936. Es tracta d'unes 1.745 imatges elaborades amb les primeres tècniques per crear a l'ull humà l'efecte del relleu.

Per a l'exposició s'ha aplicat la tecnologia anàglif, que permet visionar les fotografies en relleu amb unes ulleres especials.

Joan Ferrer, director de l'Arxiu Històric de Girona, considera aquesta «una exposició de gran interès».