El Museu del Louvre de París és el museu més visitat del món, mentre que el Reina Sofia és l'únic museu que apareix entre els més vistos a nivell global, segons reflecteix l'informe anual que realitza la companyia AECOM en col·laboració amb Themed Entertainment Association ( TEA).

Segons aquest estudi, el Louvre va aconseguir el 2018 10,2 milions de visitants, un rècord històric per al museu, que supera en 2,1 milions de persones les dades de 2017, quan també va liderar aquest rànquing.

El segon centre més visitat ha estat el Museu Nacional de la Xina (8,6 milions de persones), seguit del Metropolitan Museum of Art de Nova York (7,3 milions), els Museus Vaticans (6,7 milions), el Museu Nacional de l'Aire i l'Espai d'Estats Units (6,2 milions).

En sisena posició es troba al British Museum (5,8 milions), seguit per la Tate Modern (5,8 milions), la National Gallery (5,7 milions), el Museu Nacional d'Història de Londres (5,2 milions) i el Museu Americà d'Història de Nova York (5 milions).

El Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS) se situa en el lloc 17 amb 3,9 milions de visitants. A més, es converteix en el novè museu europeu amb més visites, mentre que el Museu Nacional del Prat ha aconseguit la tretzena posició del rànquing europeu.

A nivell quantitatiu, l'informe assenyala que les xifres s'han mantingut estables durant els últims anys. Dins del top 20 hi ha una presència majoritària de museus europeus, amb fins a nou, seguits pels americans, amb sis, i els asiàtics, amb cinc.

Durant 2018, al continent americà destaca l'augment registrat pel Museu Nacional de Retrats, en gran part a causa de l'exposició de les obres sobre l'expresident Barack Obama i la seva família.

Pel que fa a Àsia, el museu més visitat en 2018 va ser el Museu Nacional de la Xina (Pekin), la afluència va créixer en més de mig milió de persones respecte a 2017, arribant als 8,6 milions de visitants, el que el situa només per darrere del Louvre. A més, cobra importància també l'entrada de tres museus xinesos el Top 20 mundial.