El Festivalot, que aquest any celebra el seu cinquè aniversari, ha fet vibrar avui la Devesa de Girona. El festival de música en família de Girona, organitzat per Els Amics de les Arts, s'ha consolidat com una cita ineludible poc abans de l'inici de l'estiu, com una gran festa de final de curs per als nens al costat de pares, germans, avis i amics.

Per segon any el Festivalot ocupa la Devesa i, aquesta vegada, hi afageix el Palau de Fires, on s'hi ha estrenat el Market, amb diferents marques comercials oferint-hi els seus productes. Un al·licient més al costat del principal: la música i la cultura.

Es fa difícil estimar quanta gent ha passat pel Festivalot, però n'ha sigut molta. Milers de persones, des de primera hora del matí, s'han fet seva la Devesa i les múltiples activitats proposades. Com era d'esperar, el concert gratuït d'El Pot Petit ha sigut el més multitudinari, però la jornada també ha tingut d'altres reclams d'interés com Hits per a nadons, Reggae per Xics i Macedònia, al matí, i Joan Dausà i The Sey Sisters, entre d'altres, a la tarda.

Tot amanit amb infinitat d'activitats lúdiques i culturals, amb diversos tallers i altres concerts en més petit format, que tindrà continuïtat en una segona jornada demà. Doctor Prats, Obeses i Xiula són alguns dels caps de cartell pel segon dia, i últim, d'un Festivalot plenament consolidat a Girona com la gran festa de l'inici d'estiu.