L'Espai Ter de Torroella de Montgrí acollirà diumenge vinent l'homenatge musical als 50 anys de La Trinca, durant el qual coneguts artistes de la cançó i el pop-rock català versionaran temes del mític disc Festa Major.

El Grup Enderrock i la productora Seed Music, en col·laboració amb l'Espai Ter, han promogut un espectacle de tribut a La Trinca amb motiu de la celebració dels 50 anys del naixement del mític trio de Canet. La producció, que porta per títol Festa Major XXI, es farà el diumenge 30 de juny, a l'Espai Ter i comptarà amb la participació de diversos grups i músics de l'escena actual del país. Representarà, simbòlicament, l'homenatge musical del sector, que s'afegeix als reconeixements institucionals i culturals que recentment ha rebut La Trinca, com són la Creu de Sant Jordi i el Premi Enderrock d'Honor.

L'espectacle de tribut proposarà una revisió del disc més emblemàtic del trio de Canet, Festa Major (Edigsa, 1970), a partir dels arranjaments del músic i productor Joan Díaz (Barcelona, 1967) i la participació de sis artistes de l'escena de la cançó i el pop-rock català com Cesk Freixas, Edna Sey, Guillem Roma, Ju, Marc Bala i Llorenç Orriols (Mareta Bufona) i Senyor Oca.

Els components de La Trinca han confirmat la seva presència a l'acte i s'espera que tanquin l'espectacle cantant un dels seus mítics temes. L'espectacle tindrà versió discogràfica amb el disc Festa Major XXI.

La Trinca va llançar al mercat el disc Festa Major l'any 1970. Després d'haver-se donat a conèixer amb dos EP i un primer LP - Tots som pops-, el trio maresmenc va canviar de registre i va passar per l'escàner una típica festa major catalana. Les tretze cançons del disc estan repartides cronològicament a través de la litúrgia festiva.