La Bisbal d'Empordà va reviure dissabte l'esperit de la Tabacalera, el mític local que de 1988 a 1995 va ser un dels epicentres musicals de les comarques gironines. Centenars de persones van recordar aquella etapa a la plaça del Castell amb els concerts de Komando Moriles, Club Moriarty, La Família Manson i Miok's, bandes que s'han retrobat especialment per a l'ocasió. La jornada va acabar com un concert a l'Alternativa, on van tocar grups de l'actual escena del municipi com Fetus i Esteso's Combo.

La majoria del públic assistent als actes eren joves nascuts a la dècada dels anys 70 del segle XX que van trobar a la Tabacalera de la Bisbal un local que va ser el contrapunt de la música que s'estava fent i escoltant en altres llocs de les comarques gironines.

Molts dels joves de l'associació Lluna Negra, que van gestionar la Tabacalera, formaven part d'una generació inconformista, marcada per moviments com la insubmissió, i molt marcada musicalment pel rock radical basc i el punk.

A la Tabacalera (el local es va anomenar així perquè antigament havia estat un magatzem de tabac), hi havia concerts gairebé cada setmana, però també xerrades, exposicions i projeccions.

Les seves sales d'assaig van ser un suport fonamental per a les bandes locals, i també s'hi va crear "la primera escola de música moderna del poble, que va sembrar la llavor de l'espectacular i brillant aportació de músics i bandesque La Bisbal ha produït i segueix produint a dia d'avui"

Ho recorda, l'exposició que es va inauguarar el mateix dissabte al Castell, on es poden veure cartells, fotografies, fanzins i d'altres objectes relacionats amb aquest local.