30 de juny de 2019
30.06.2019
Diari de Girona

El Museu del Cinema acull la presentació d'El sabater d'Ordis

El film, dirigit pels alt-empordanesos Pitu González i David Ruiz, narra les desventures de l'Anton Iglésias, qui Dalí va rebatejar com «el Quixot de l'Empordà»

30.06.2019 | 19:10
Fotograma del film

Aquest dissabte s'ha presentat el Museu de Cinema de Girona el film El Sabater d'Ordis. La llegenda del fill de la Tramuntana, escrit i dirigit pels alt-empordanesos Pitu González i David Ruiz.

Durant l'acte d'estrena del film, els directors van exposar la vinculació amb el poemari original al qual adapta, Balada del sabater d'Ordis, del poeta figuerenc Carles Fages de Climent, en el qual es versen les desventures de l'Anton Iglésias, l'autèntic sabater d'Ordis, arran d'un seguit de tragèdies personals que el van empènyer a iniciar un viatge amanit amb altes dosis de vi, tramuntana i bogeria.

El personatge va ser convertit en mite de l'Empordà pel poeta i el seu gran amic Salvador Dalí, qui el va rebatejar com «el Quixot de l'Empordà».

El film compta amb la realització de la productora Estudi 918, música de Paco Viciana i la participació d'Ángel Amieva, Júlia Ventura, Marta Prieto, Xavi Sais, Raquel Bargalló i Txe Arana, entre d'altres.

El sabater d'Ordis, becat per les beques Kreas de l'Ajuntament de Girona l'any 2018, està previst que arribi a les  sales gironines aquesta tardor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona