El cantant i compositor João Gilberto, considerat el pare de la bossa nova, ha mort aquest dissabte als 88 anys d'edat a Rio de Janeiro, segons ha anunciat en xarxes socials el fill del músic, João Marcelo Gilberto.

De moment no ha transcendit el motiu de la mort. João Gilberto va saltar a la fama el 1958, als 25 anys, quan va gravar 'Chega de Saudade', 'Desafinado' i altres cançons que es van convertir en referents del nou estil conegut com bossa nova.

En la seva carrera va publicar un total de 13 discos d'estudi i quatre en directe, entre ells 'O Amor, o Sorriso e a Flor' (1960), 'João Gilberto' (1961) y 'Getz/Gilberto' (1964) acompanyat del saxofonista nord-americà Stan Getz.

Des de 2017 estaba immers en un contenciós amb la seva família i la seva filla, la també cantant Bebel Gilberto, que va impulsar un procés de desnonament contra el seu pare davant la seva avançada edat i situació de precarietat econòmica. Finalmente va ser desnonat el 2018 de l'apartament on vivia a Rio de Janeiro.