La mostra de retrats de la Col·lecció d'Art Contemporani de "la Caixa", denominada Mira'm, es va obrir dissabte i es podrà visitar fins al 29 de setembre a Castell-Platja d'Aro amb noves fotos que no s'han pogut veure en anteriors exposicions.

La comissària Nimfa Bisbe va visitar el muntatge el dia abans de l'obertura per supervisar-lo. La mostra ha passat anteriorment per Sevilla, Istanbul i la Corunya, i arriba ara a Catalunya adaptada a l'espai de la Masia Bas de Castell-Platja d'Aro, on s'exhibirà tot aquest temps.

Bisbe proposa tres ambients, denominats Màscara, Feminisme i Emocions, que compten amb dos retrats que no s'havien exposat fins ara, obra de Susy Gómez i Begoña Montalbán.

Mira'm es recolza principalment en la fotografia, encara que compta també amb un muntatge a base de sabates de plataforma, una pintura d'Antoni Tàpies i un vídeo del colombià Óscar Muñoz.

L'exposició explora el retrat, un dels gèneres més tradicionals de l'art, a través de diverses obres de la nostra època: pintures, fotografies, vídeos i instal·lacions que formen la diversitat d'enfocaments que caracteritza l'art actual i que convida els espectadors a reflectir-se en el mirall social dels retrats.

La Col·lecció d'Art Contemporani de "la Caixa" compta amb més de mil peces, va començar a forjar-se el 1985 i, segons detalla la comissària d'aquesta mostra de Castell-Platja d'Aro, fomentava la seva línia de treball en el cos i la identitat, «que eren molt importants als 90».

No obstant això, els experts van advertir aviat que el retrat era eix de tota la selecció i es va plantejar la concepció d'aquesta mostra de cares desconegudes.

Mira'm compta a la Costa Brava amb una vintena d'obres i entre els autors hi ha artistes com Ana Laura Aláez, Antoni Tàpies, Eduardo Arroyo, Vanessa Beecroft, Rineke Dijkstra, Günter Frog, Carlos Pazos i Gillian Wearing.

La Masia Bas com a espai cultural de Castell-Platja d'Aro es complementa amb el castell de Benedormiens, on actualment exposa el canari Xano Armenter, i el parc dels Estanys, que acull mostres d'escultura de gran format a l'aire lliure, actualment amb una retrospectiva de José Luis Pascual.

Bé Cultural d'Interès Nacional

La Masia Bas, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, es va estrenar l'estiu de 2016 com a sala expositiva. L'edifici formava part del conjunt d'habitatges que es van anar estenent per la vall d'Aro, des de l'interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l'Escola de Música, l'Escola d'Art i els estudis de l'emissora municipal, configura el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d'Aro.