Musica Reservata de Barcelona

Catedral de Girona. 14 de juliol

FESTIVAL NITS DE CLÀSSICA

Un autèntic mannà de músiques són les que es van poder escoltar a la catedral de Girona, bàsicament obres polifòniques del gran mestre hispànic T. L. de Victoria i una estrena magnífica: el Credo de la Missa a sis veus del mestre tarragoní Joan Magrané.

La música d'aquest darrer és una autèntica meravella de la conducció de veus que mira la gran tradició del polifonisme però amb una personalitat extraordinària que descobreix espais sonors novedosos molt interessants.

La formació de Barcelona va anar desplegant amb les seves veus parts d'algunes misses de Victoria, dos Salve Regina. Són un conjunt prou compacte on les veus agudes destaquen per l'expressió i la delicadesa del perfilat de les melodies.

Les veus greus segurament necessiten més volum però l'equilibri general és molt bo i això fa que l'espectacle funcioni amb una gran correcció. Les entrades d'alguns cantantats no van ser prou musicals i els plans sonors caldria que tinguéssin un treball més profund per poder arribar a emular els grans referents actuals.

Es notava que hi ha grans individualitats entre els cantants de la formació que aporten un gran relleu al resultat final. Vaig trobar a faltar un sentit més clar de l'expressió i més atenció a la retòrica musical. Malgrat això la valoració global és molt bona comptant que estem parlant d'un repertori molt exigent.