La Universitat de Girona inaugurarà els dies 2 i 3 d'octubre el curs acadèmic 2019-2020. El dia 2 tindrà lloc a les 19 hores l'acte de reconeixement a les persones que s'han jubilat durant el curs anterior, al pati de l'edifici Les Àligues. L'endemà es farà l'acte institucional amb la lliçó inaugural de l'escriptora, periodista i impulsora de #Cuéntalo, Cristina Fallarás.

El dia 3 d'octubre, a les 12 del migdia, l'Aula Magna Modest Prats acollirà l'acte institucional d'inauguració de curs que girarà a l'entorn de la igualtat de gènere. Amb l'objectiu de comprometre's amb la lluita contra les injustícies de gènere, la UdG ha convidat l'escriptora, periodista i impulsora de #Cuéntalo, Cristina Fallarás com a ponent de la lliçó inaugural que es titularà Nosotras contamos.

La iniciativa #Cuéntalo (http://www.proyectocuentalo.org) va tenir lloc a Twitter la primavera de 2018. Cristina Fallarás va llançar aquesta etiqueta convidant les dones a relatar agressions patides per evidenciar la dimensió d'aquest conflicte. En total, es van aconseguir 2,75 milions d'intervencions, amb 160.000 piulades originals.