Organitzat des de la Catalunya del Nord, el Festival Jazz en Tech fa aquest any una clara aposta per la transversalitat i travessa la ratlla fronterera per oferir concerts a Camprodon, Agullana i Maçanet de Cabrenys.

El festival començarà aquest divendres 19 de juliol a Sant Cebrià (Saint Cyprien) amb el grup United Colors of Mediterranee, per continuar l'endemà dissabte al Jardí de la Concòrdia d'Agullana amb Lisa Jazz Trio, i diumenge a l'Espai U d'Octubre de Camprodon amb Rita Payes Quintet.

Fins l'1 d'agost, el festival oferirà una quinzena de concerts, alguns d'ells en els espais patrimonials de «la retirada», en referència a la diàspora catalana del 1939. Així, el 27 de juliol hi haurà una «marchin band» que convida a fer una itinerància de muntanya transfronterera pel Coll d'Ares.

Aquesta quarta edició del festival s'ha anomenat també la «dels tres rius» perquè té per escenari els rius Tec, Ter i la Muga. Precisament el festival porta el nom del riu Tec en francès (Tech).

El festival, que vol ajuntar l'oferta musical amb la patrimonial, tindrà concerts com el del 22 de juliol a Ceret amb el Duo Taïb, o el de l'endemà a Sant Genís de Fontanes amb el Jean-Marc Lajudie Quintet. Aquesta mateixa vila acollirà el 24 de juliol l'actuació de Sylvain Fifflet & Rembrandt Frerichs Trio.