La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va visitar ahir la Hosey University de Tòquio, una de les tres universitats japoneses on s'ensenya el català.

En el marc del seu viatge al Japó per estrènyer els vincles culturals amb el país i contribuir a exportar la cultura catalana, Vilallonga -i el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró- es van reunir amb el vicerector d'aquesta universitat de Tòquio, Yoshinori Kumata, al qual van traslladar la voluntat del departament de «potenciar i ampliar» els estudis de català que s'imparteixen aquí i en altres centres del país, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull (IRL).

Després, la consellera, que durant molts anys ha sigut professora de llatí de la UdG, va participar en una classe de Cultura i Llengua catalanes amb alumnes japonesos i la seva professora, Raquel Vila, així com la responsable acadèmica del centre, Naomi Sasaki.

El Japó compta amb tres universitats que imparteixen català: Universitat de Hosei, Universitat d'Estudis Estrangers de Tòquio i Universitat Prefactural d'Aichi. L'altra universitat amb estudis de català a Àsia és la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín. Durant el curs 2018-2019, 39 estudiants han cursat assignatures de català, tant de llengua com de cultura, segons informa el Departament de Cultura.