Les excavacions arqueològiques posen al descobert la façana portuària de la ciutat grega a Empúries

Els treballs d'excavació, que finalitzen demà divendres 26 de juliol, formen part del nou projecte de recerca impulsat pel Museu d'Arqueologia de Catalunya que té com a objectiu l'estudi de les antigues àrees portuàries de les ciutats grega i romana.

Les excavacions han deixat al descobert la part superior del penya-segat que marcava el límit d'aquesta zona amb la fondalada de l'antic port.

Els sectors on s'ha treballat, a l'extrem nord de la Neàpolis, han permès documentar construccions i nivells que pertanyen a la primera ocupació del nucli en la segona meitat del segle VI aC, així com altres edificis d'època hel·lenística i romana.

Durant tres setmanes, del 8 al 26 de juliol, vint-i-set estudiants procedents de diverses universitats catalanes i d'arreu de l'estat, així com d'Itàlia i Alemanya, han participat en les diverses activitats programades en el Curs Internacional d'Arqueologia d'Empúries, que enguany ha celebrat la seva 73a edició.

A més dels treballs d'excavació, els alumnes del Curs d'Arqueologia han pogut assistir a diverses conferències al voltant del tema Ports, navegació i comerç en època antiga, així com participar també en sessions pràctiques de prospecció geofísica i col·laborar en la realització de sondatges geològics previstos en el projecte per a la reconstrucció de l'evolució del paleoambient.