29 de juliol de 2019
29.07.2019
Diari de Girona
CRÍTICA - MÚSICA

Un gran triplet

El tàdem format pel baríton Benjamin Appl i el pianisme de Simon Lepper enlluernen per la seva íntima complicitat musical

29.07.2019 | 20:21
Un gran triplet

Benjamin Appl, baríton
Simon Lepper, piano
Claustre de Sant Pere de Galligants. 25, 26 i 28 de juliol
Festival Nits de Clàssica

El jove baríton Benjamin Appl aconsegueix en tres dies oferir els tres cicles de lieder de Franz Schubert amb una magnífica vocalitat. La veu transparent i lírica d'Appl sorprèn per la seva gran qualitat, encara que no és un timbre innoblidable, però els matisos expressius són de primer nivell.

Té sense cap mena de dubte la capacitat d'emocionar amb unes prestacions cantores que el converteixen en un gran intèrpret. El control de tots els ressorts d'aquest gran univers que és el lieder van fer justícia a La bella molinera, el Viatge d'hivern i El cant del cigne.

Durant els tres recitals va tenir la mateixa concentració en els mil detalls d'aquestes cançons. Va oferir a parts iguals tots els estats d'ànim que transpuen aquestes tres obres des de la tendresa, a l'esperança però també i de forma admirable els estats més tràgics. El registre mig és molt agradable i flueix amb una gran naturalitat però és en els aguts on la veu és més atractiva.

Un dels efectes més interessants és precisament la naturalitat especial amb què interpreta aquestes cançons. No hi ha afectació i tot conté una forta dosi de veritat. A més a més, Appl aconsegueix com pocs transportar-te als paisatges musicals que Schubert va dibuixar amb el seu art inefable i fer reviure els sentiments que més el van obsessionar. La fusió amb el pianista acompanyant va ser total i tots dos han protagonitzat un triplet immillorable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona