Isabelle Faust, violí; Kristin von der Goltz, violoncel; Elizabeth Kenny, llaüt; Kristian Bezuidenhout

Museu d'Art de Girona. 30 de juny

Festival Nits de Clàssica

Energètica i electritzant actuació de la gran virtuosa del violí Isabelle Faust. Va ser ella la gran estrella juntament amb al magnífic clavicèmbal de Kristian Bezuidenhout amb qui ha enregistrat un gran àlbum amb les sonates per a violí de Johann Sebastian Bach.

El que més em va interessar d'aquesta solista és una sonoritat prima molt natural fugint dels grans volums del romanticisme i molt especialment la tècnica d'art.

Faust és esplèndida en aquest camp donant el màxim sentit expressiu amb l'arc barroc. Tots els efectes eren propis d'un grandíssim músic. En els temps lents és on Faust brilla amb més esplendor. Les melodies melangioses obtenen amb el seu saber dir el millor dels resulats però val a dir que també és una intèrpret coratjosa ens els grans esclats de ritmes vertiginosos.

Una vegada més l'Stradivarius de Faust va lluir aquesta sonoritat indescriptible dels grans instruments que sense un gran músic serveixen de ben poc. Els continuistes van estar a molt bon lloc.

Molt trepidant Bezuidenhout amb un diàleg de gran nivell amb la solista. Potser la sonoritat del violoncel de van der Goltz era massa estentori però la seva expressivitat i la comunió amb faust són esplèndides.

Un concert de gran envergadura que ha posat el punt i final a l'edició d'enguany del Festival Nits de clàssica que s'apunta grandíssims encerts: Benjamin Appl, Jean-Guihen Queyras, Alexey Zuev, Christian Tetzlaff i Benjamin Alard. Tots ells músics de grandíssim nivell que han fet un treball colossal. L'organització i els emplaçaments com sempre, impecables. Girona continua sent un molt bon referent musical.