La històrica editorial catalana La Campana ha estat adquirida pel grup Penguin Random House a través d'un acord signat aquest dimarts. Amb aquesta transacció, els termes de la qual no han transcendit, el grup reforça la seva posició en el mercat en llengua catalana, on ja posseïa el segell Rosa dels Vents.

El grup editorial afirma que mantindrà «la identitat i la vocació» de La Campana i seguirà publicant autors catalans i traduccions d'obres de ficció i no ficció, i afegirà els formats de butxaca i digital. Isabel Martí -cofundadora de l'editorial, el 1985, juntament amb Josep Maria Espinàs- continuarà com assessora editorial i col·laborarà directament amb Núria Tey, directora editorial responsable de la divisió en català de Penguin Random House.

Autors de La Campana són Miquel Martí i Pol, Baltasar Porcel, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo, Montserrat Roig o J.V. Foix. També gironins com Josep M. Terricabras amb Atreveix-te a pensar o Llluís Llach amb Història de totes les seves cançons. Albert Sánchez Piñol hi va publicar el supervendes La pell freda.