L'artista olotina Rita Martorell pintarà un retrat de gran format de l'exfutbolista Xavi Hernández que serà subhastat a benefici de l'ONG Open Arms per decisió de l'exjugador del Barça, actualment entrenador de l'equip Al-Sadd de Qatar. Martorell i Hernández es van reunir fa uns dies a la Garrotxa coincidint amb l'estada de pretemporada que l'Al-Sadd va fer a les Preses, i van perfilar els primers detalls del projecte.

Xavi Hernández serà el segon exjugador del Barça que retratarà Rita Martorell, que ha centrat una part de la seva creació, des de fa molts anys, en el retrat de personatges diversos, el primer dels quals va ser Eduard Punset, recentment desaparegut, el 1994. Entre aquests personatges, l'artista olotina ja va pintar un quadre de grans dimensions de l'exfutbolista camerunès Samuel Eto'o. Aquella peça també va ser subhastada, el mes de març de 2011, en aquella ocasió a benefici de la Fundació del mateix Eto'o.

Ja fa temps que Rita Martorell té la intenció de pintar un retrat de Xavi Hernández, i de fet en l'entorn de l'exfutbolista català coneixien l'obra sobre Eto'o i els semblava una idea interessant. Però per problemes d'agenda no s'havia pogut tancar fins ara, quan l'estada de l'actual entrenador de l'Al-Sadd a la Garrotxa ha facilitat la trobada amb la pintora i la posada en marxa de la iniciativa.

Xavi Hernández ha elegit Open Arms perquè ja fa temps que col·labora amb aquesta ONG que es dedica al rescat d'immigrants que naufraguen al Mediterrani.