El jove menorquí Joan Seguí i Mercadal protagonitzarà aquest vespre, a partir de les 8, el concert organitzat per l'Associació Catalana de l'Orgue i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que tindrà lloc a la Catedral de Girona. Seguí, premi El Primer Palau Barcelona 2018, interpretarà en aquest recital gratuït un repertori format per obres de gran dificultat tècnica i estilística.

El programa girarà al voltant de la relació entre Catalunya i França durant el segle XX. El concert arrencarà amb la Choral per a orgue núm. 3 en la menor de César Franck, màxim exponent de la nova generació de compositors, quasi tots instal·lats a París, que van adaptar el llenguatge de la seva música per aprofitar un nou ventall de recursos. Tot seguit, sonaran Obstinat (1966) -una peça de Xavier Montsalvatge dedicada a Montserrat Torrent - i Fontalba, sardana. Fontnegra, sardana, de Robert de la Riba.

El tram final del concert estarà protagonitzat per les obres Díptic Montserratí; Virolai; Fantasia, de Francesc Civil; Pastoral (Canigó i Dansa) de Frederic Mompou i Dieu parmi Nous, d'Olivier Messiaen, un dels grans compositor avantguardistes de l'escola francesa del s. XX, un renovador dels ritmes musicals, gran investigador del cant dels ocells i un catòlic profundament creient.