El BioRitme Festival, que va celebrar la seva última edició el cap de setmana passat a Vilanova de Sau, ha vetat el duo de hip-hop sevillà SFDK per «ferir amb les seves lletres la sensibilitat d'una assistent» i no voler després fer un curs de formació de gènere. «Des de BioRitme estem treballant per a la construcció d'espais d'oci amb perspectiva feminista», planteja l'organització en un comunicat.

Des de l'organització s'apunta que la «comissió de gènere» explica a totes les persones que participen en el festival l'«existència del protocol i el Punt Lila». «Paral·lelament, artistes, equip tècnic, organització, voluntariat, seguretat i equips mèdics reben una formació específica abans de començar la seva tasca dins del festival», remarca el comunicat. En aquesta línia, el festival explica que la nit del 23 d'agost «una dona es va adreçar al Punt Lila per manifestar que el contingut de les lletres de SFDK estava ferint la seva sensibilitat».

Per aquest motiu, una vegada acabava l'actuació, «la comissió de gènere, d'acord amb la dona que va expressar el seu malestar, va sol·licitar trobar-se amb els membres del grup per comunicar-los els fets i plantejar-los la necessitat de la formació prèvia». Segons la versió de l'organització, els mànagers del grup «van qüestionar, van ridiculitzar i van deslegitimar la comissió de gènere del festival», al mateix temps que «es van negar que la comissió pogués parlar amb els artistes». «Donats els fets, l'organització del festival ha decidit no tornar a contractar SFDK», subratlla el text.

El BioRitme assegura que l'equip tècnic del grup va decidir que la comissió de gènere podia parlar amb els artistes davant l'amenaça d'un comunicat públic explicant el que havia passat. No obstant això, «davant l'actitud de l'equip de la banda, la necessitat de visibilitzar el conjunt de situacions i el grau de violència del moment, des de l'organització es decideix posar fi al diàleg i expressar al grup que l'última acció que s'emprendrà serà l'emissió del present comunicat».

De moment, la formació sevillana no ha expressat cap opinió sobre els fets, tot i que la polèmica va generar ahir un intens debat a les xarxes per part dels seguidors.