L'actriu Maribel Verdú i l'actor, director i il·lustrador Javier Botet rebran durant el pròxim Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que se celebrarà del 3 al 13 d'octubre, el premi Màquina del Temps per la seva «brillant trajectòria», segons va fer públic ahir el certamen.

El festival també va donar a conèixer que hi haurà cinc òperes primes de produccions espanyoles en la Secció Oficial Fantàstica, tres estrenes mundials i un europeu en la Secció Òrbita i quatre propostes «arriscades i sorprenents» en Noves Visions.

Óscar Martín presentarà Amigo, un film entre la comèdia negra, el thriller psicològic i l'horror, una primera pel·lícula rodada en només una setmana, que té com a protagonistes David Pareja i Javier Botet, qui serà present, així mateix, en la coral Ventajas de viajar en tren, una estrena mundial, d'Aritz Moreno.

Altres cintes que es podran veure a Sitges són la distòpica El hoyo, de Galder Gaztelu-Urrutia, que ja ha estat en el Festival de Toronto i en el Fantastic Fest, i el thriller independent Cuerdas, del tarragoní José Luis Montesinos, guanyador del Goya pel seu curtmetratge El corredor.

A més, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya programarà aquest any també la pel·lícula Paradise Hills, d'Alice Waddington, estrenada a Sundance 2019 i que compta amb la participació de Nacho Vigalondo en el guió.