La Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) ha programat una trentena d'activitats aquesta tardor per acostar l'arquitectura a la ciutadania. En col·laboració amb diverses institucions i empreses, s'han previst exposicions, conferències, itineraris i presentacions de llibres a les seus de Girona, Figueres i Olot, a més d'altres espais de la demarcació.

L'activitat que obre la temporada està organitzada en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Des de l'any 2015 duen a terme el cicle MARQ (Màster en Arquitectura) i en aquest nou curs acadèmic han programat sis conferències, dues de les quals a la seu del COAC a Girona. La primera anirà a càrrec de l'arquitecte britànic David Khon (9 setembre) i la segona, en què també participa la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG, serà una conferència dels arquitectes Carles Ferrater, Elsa Ibar i Joan Viader (11 octubre).

El Col·legi i la Fundació Rafael Masó organitzen l'exposició Josep M. Pericas i Morros. 1881-1966. Arquitecte, una figura rellevant del Noucentisme i company de promoció de Rafael Masó, que es podrà veure a les seus de les dues entitats amb una inauguració conjunta el 18 d'octubre.

Les exposicions també seran l'escenari per explicar l'obra d'arquitectes internacionals, com Lina Bo Bardi a Bahia (14 novembre), que acollirà la sala d'exposicions La Cova.

Els projectes seleccionats i premiats en la 22a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona són els protagonistes d'una mostra que, després de passar per Girona, es podrà veure a l'hospital d'Olot (1 d'octubre) i l'Auditori dels Caputxins de Figueres (novembre). Coincidint amb les itineràncies, també s'han programat conferències dels arquitectes i visites a les obres.

El COAC també reprèn el cicle l'Àlbum de l'Arquitecte, que reflexiona sobre la fotografia i la transmissió de significats. D'una banda, la fotògrafa i arquitecta Clara Pardo ensenyarà la seva mirada de l'Índia amb l'exposició Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l'Índia; i de l'altra, al desembre tindrà lloc la mostra Laszlo Moholy-Nagy. Pintura, fotografia, film (12 desembre) coincidint amb el centenari de la Bauhaus. A més, les dues primeres exposicions del cicle, Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia i Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura, ciutat, paisatge, es podran veure a Olot i Figueres, respectivament.

La programació cultural del Col·legi també inclou activitats per a infants, com un taller infantil amb l'arquitectura com a protagonista amb l'associació Archikidz Girona el 22 de setembre, per exemple.

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Arquitectura i el Dia Mundial de l'Hàbitat, el COAC organitza de nou l'Arquitectour Girona, que enguany inclou una visita a l'arquitectura moderna de Cadaqués de la mà de Marc Arnal (12 d'octubre) i una conferència prèvia, el 10, a càrrec de Liebman Vilavechia Arquitectes.