El Bòlit_La Rambla exposarà a partir del 4 d'octubre Ascension, de l'artista nord-americà Bill Viola, considerat un pioner del videoart, en una mostra amb el mateix nom comissariada per Víctor Garcia de Gomar i Carme Sais. L'exposició a la sala Fidel Aguilar de Girona s'emmarca en l'anomenada Ruta Bill Viola, que es desplegarà, de forma simultània a la mostra monogràfica que la Fundació Catalunya La Pedrera dedicarà a l'artista, a d'altres indrets de Catalunya com el Museu de Montserrat, el Museu Episcopal de Vic, el Palau de la Música Catalana o el Gran Teatre del Liceu.

Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels videoartistes més destacats a escala internacional, i la seva obra ha anat evolucionant en paral·lel al vídeo, per explorar la condició humana a partir de temes com la mort, el naixement, l'amor o el dolor. Ascension, creada el 2000, és una de les obres de referència de l'artista.

Aquesta serà la segona vegada que l'artista novaiorquès exposi a la ciutat de Girona, ja que l'any 2009 es va poder veure la videoinstal·lació The Messenger al Bòlit_StNicolau. En aquella ocasió, Viola va assistir a la inauguració perquè era a Barcelona per rebre el premi Internacional Catalunya.